субота, 30 листопада 2019 р.

Встановлення і запуск програми Python


Заняття 1

Мова програмування Python — інтерпретована об'єктно-орієнтована мова програмування високого рівня з динамічною семантикою. Розроблена в 1990 році Гвідо ван Россумом. Удосконалена версія Python 3.0 вийшла у 2008 році. Наразі остання версія Python 3.5.2. Скачати програму з офіційного сайту можна за посиланням
де вибираємо останню версію Python 3.5.2
Після встановлення відкриваємо Головне меню->Всі програми->Python 3.5->IDLE(Python 3.5 32 bit). У результаті відкриється вікно, де ми можемо виконувати обчислення виразів, використовуючи як калькулятор, наприклад:
2+7*3
Після натиснення Enter матимемо 23.
Щоб перейти до написання програм, відкриваємо File->New File і відкриється нове вікно, в якому будемо вже писати програми.
Щоб написати програму виведення вищевказаного виразу напишемо
print(2+7*3)
Щоб запустити програму на виконання, вибираємо Run->Run Module або F5. Після цього відкривається вікно збереження файлу, де вказуєте місце збереження та імʼя файлу, після чого він запускається і результат виводиться в перше вікно.
Якщо потрібно вивести текст, то напишемо print(‘Hello’)  або print(“Hello”). Одинарні та подвійні лапки інтерпретуються однаково, тому можна використовувати будь-які. Але текст «компʼютер» потрібно виводити так: print(“Компютер”).


Немає коментарів:

Дописати коментар