понеділок, 8 квітня 2019 р.

Використання Інтернет-ресурсів для успішного опанування інформатики

  
https://coggle.it/  - стверення карт знань



 http://cross.highcat.org   - створення кросвордів



 http://rebus1.com/ua/ - створення ребусів



https://wordart.com/ - створення асоціативних кущів



www.playbuzz.com/ - Playbuzz – це онлайн-платформа, яка дозволяє створювати інтерактивний контент: тести, опитування, слайдшоу, флеш-карти, статті-списки з анімованими картинками.

Сайт на англійській мові, але досить зрозумілий у використанні.



https://kaizena.com/ Kaizena - це система взаємодії з учнями/студентами. Швидкий сервіс, який дозволяє організувати роботу в групі учнів/студентів і взаємодіяти з ними різними способами. Сервіс дозволяє швидко створювати відгуки на студентські роботи і отримувати коментарі. Сервіс безкоштовний і його можна використовувати для роботи, як зі школярами, так і зі студентами. 



http://blabberize.com - онлайн сервіс Blabberize призначений для створення озвучених зображень, героїв, сценок, постановок



app.wizer.me - простий і швидкий інструмент, призначений  для створення інтерактивних робочих аркушів із завданнями, вправами, в тому числі і на основі відео



www.canva.com - Із Canva кожен може стати дизайнером. Створюйте дизайни як для Інтернету, так і для друку: графіку для блогів, презентації, обкладинки для Facebook, флаєри, плакати, запрошення тощо
https://learningapps.org/ - LearningApps є додатком Web 2.0 для підтримки навчання та процесу навчання з використанням інтерактивних модулів. Він призначений для створення інтерактивних учбово-методичних посібників по різним предметам.



https://www.studystack.com - Онлайн сервіс Study Stack для створення дидактичних матеріалів для освіти. Набравши один раз комплект запитань і відповідей ви отримуєте кілька варіантів для генерації дидактичних матеріалів в ігровій формі



https://kahoot.it/ - Безоплатний онлайн-сервіс Kahoot! дає змогу створювати інтерактивні навчальні ігри: вікторини, обговорення, опитування.

Сервіс пропонує три форми гри. Мета, з якою збираєтеся створити гру, допоможе визначитися з формою: визначити рівень ознайомленості учасників із тою чи тою темою чи рівень її розуміння — вікторина (Quiz) улаштувати дискусію щодо певного питання, презентувати ідею й отримати щодо неї «зворотній зв’язок» — обговорення (Discussion) зібрати думки, погляди учасників на ту чи ту проблему — опитування (Survey).



www.thinglink.com - онлайн сервіс Thinglink призначений для створення інтерактивних зображень з можливістю прикріплення посилань на мультимедійні об’єкти (фото, відео, звуковий коментар, проекти з сервісів)



http://www.koalacollage.com/ Koalacollage - це безкоштовний сервіс для створення колажів. Сервіс для роботи не вимагає зареєструватися і підтримує кирилицю. Сервіс простий у використанні і зручний в роботі з учнями. З його допомогою можна створювати колажі різного розміру. Особливо привабливим є створення великоформатних колажів, які придатні для одержання високоякісних постерів. Сервіс не додає логотипів в кінцевий продукт і привабливий для роботи зі студентами, які активно використовують програмні продукти та сервіси для створення постерів і плакатів.



http://www.pearltrees.com - Pearltrees - платформа для створення, організації та поширення колекцій та ідей улюбленої тематики, шляхом зберігання веб-сторінок, файлів, фотографій, заміток і багато іншого. Створивши акаунт, на "хмарині" виділяється до 1 Гб пам’яті.Pearltrees допоможе організувати всі ваші ідеї. Скільки у вас є корисних закладок і посилань на інтернет-джерела? Думаю з кілька десятків набереться. Разом з тим буває досить складно правильно їх організувати, дуже незручно перегортати купу папок, шукаючи потрібне посилання.



https://www.smore.com/  - за допомогою онлайн сервісу SMORE дуже швидко можна створити мультимедійне оголошення, новину, анонс і багато іншого



http://www.ourboox.com/  - Ourboox - проста безкоштовна платформа для створення електронних книг з ілюстраціями

Платформа Ourboox була заснована професором Крейдою Розенбергом, дитячим письменником, музикантом, ученим і винахідником і стала доступна для роботи користувачів в 2014 році. Платформа орієнтована на початківців письменників, поетів та казкарів. Робота з платформою проста і інтуїтивно зрозуміла.



https://www.slideshare.net - сервіс Slides призначений для створення 3D презентацій з використанням фото, HTNL коду з різних сервісів.



http://www.triventy.com/ - Triventy сервіс для створення опитувань та вікторин. Учитель створює тест або вікторину на своєму комп'ютері, а учні можуть відповісти на питання з своїх мобільних пристроїв. Бали нараховуються за правильні відповіді. Додаткові бали начраховуються за швидкість.



 http://wikiwall.ru/  - Онлайн сервіс WikiWall – це сервіс (стінгазета), який дозволяє групі людей розташовувати на загальній сторінці інформацію та редагувати блоки з текстами, картинками та відео.



https://www.purposegames.com - PurposeGames- цікавий і простий сервіс для створення дидактичних ігр. Тут можна створювати ігри двох типів: з інтерактивними точками та інтерактивними областями. 



https://prezi.com/ - Можливості Prezi дозволяють створити презентацію нового виду з нелінійною структурою. Всю презентацію можна згорнути в одну картинку і навпаки, кожен елемент презентації може бути збільшеним для більш детального вивчення і акцентування уваги. Створити таку презентацію можна за допомогою онлайн сервісу Prezi.com. І не біда, що ресурс англомовний, youtube містить багато відео, де детально розповідають як створювати такі презентації. Приклад презентації Prezi 


https://animoto.com/ - Сервіс Animoto для створення відеоролика-презентації у вигляді слайд-шоу з використанням відео, фото та музики. Для створення ролика сервіс використовує попередньо завантажені фотографії та музичний оформлення. Сервис сам компонує слайди, додає спеціальні ефекти і в результаті створює досить кольоровий відеоролик-презентацію.



http://freemind.net/ -  створення карт на локальному комп’ютері (немає спільної роботи);



https://www.lucidchart.com -   безкоштовно, якщо над картою знань працює до трьох чоловік;



https://bubbl.us/ - bubbl - безкоштовний сервіс, є можливість організувати колективну роботу, але тільки асинхронну.



http://www.mindmeister.com/ - MindMeister - є базовий тарифний план (безкоштовний), підтримує синхронну колективну роботу, чудово працювати із вкладеними структурами карт;



Spiderscribe.net - SpiderScribe.net - служба для створення когнітивних карт.

Онлайн-сервис для створення когнітивних карт (карт пам'яті) Spiderscribe.net. З допомогою цього сервісу можна не тільки візуалізувати ідеї: свої або учасники мозкового штурму, але й супроводжувати їх картинками, картами з Google Maps, документами та календарями. Сервіс підтримує роботу декількох людей над однією картою розуму.



http://en.linoit.com/ - Універсальний онлайн-сервіс ЛІНО це для групової роботи з заметками, стикерами, фото, відео, організованими в один віртуальний стол. Для початку роботи необхідно зареєструватися. Ссылкой можно поделиться или встроить работу на странички сайтов, блогов. Сервис поддерживает кириллицу.



https://www.twiddla.com/ -  Онлайн-сервис Twiddla призначений для спільної роботи. По принципу работы он схожа с интерактивной добой Dabbleboard, але можливостей для проведення онлайн-роботи більше. Twiddla дозволяє розмістити на робочому місці текст (розмір, начертання букв, вирівнювати текст, виділити його жирним, курсивом), ілюстрації, математичні формули; встраивать документы, виджеты и html-код; спілкуватися за допомогою чату і звуку. Є можливість спільного перегляду веб-сайтів в режимі онлайн.



https://cacoo.com - cacoo - є безкоштовний тарифний план, можна створювали карти зі складними зв'язками, підтримує колективну роботу. Недоліком є те, що кожен блок та з'єднувальні лінії потрібно вставляти вручну;



https://www.symbaloo.com/ - Symbaloo  - сервіс візуальних закладок, за допомогою якого можна вибрати сервіси або закладки, якими ви користуєтесь та організувати свій робочий стіл. 



https://www.google.com/intl/uk_ua/forms/about/ - Google Форми - частина офісного інструментарію Google Drive. Мабуть, це один з найшвидших і простих способів створити своє опитування або тест: пишемо завдання, вибираємо тип відповіді (вибір з кількох варіантів, написання власного) - готово! Одержаний тест можна відправити студентам електронною поштою або вбудувати на свій сайт за допомогою спеціального коду. Для прискорення роботи рекомендуємо додати плагін Flubaroo - він автоматично перевіряє відповіді учнів і ставить оцінки відповідно до заданих критеріїв. Форми абсолютно безкоштовні - для використання ресурсу потрібно лише мати акаунт Google.



https://quizlet.com/ -  За допомогою Quizlet можна створювати тести, в яких учні будуть вибирати вірні відповіді із запропонованих, зіставляти зображення та інформацію або вписувати власні варіанти. Користуватися дуже легко - в інтерфейсі можна розібратися буквально за пару хвилин, до того ж, Quizlet підтримує російську мову і працює на Android і iOS. Quizlet безкоштовний, але буває і підписка Plus за $10 - вона дозволить завантажувати власні картинки і створювати необмежену кількість навчальних груп.



https://www.proprofs.com/  - Proprofs готує тести на будь-який смак - можна запропонувати на вибір один або кілька варіантів, попросити заповнити пропущене слово або написати розгорнуту відповідь. Сервіс дозволяє вставляти в завдання текстові документи та презентації, файли PDF, а також зображення, аудіо- та відеофайли. Завершивши роботу над тестом, можна залишити його в загальному доступі на сайті Proprofs або вбудувати на свою сторінку.

Хоча сервіс безкоштовний, можливості Proprofs розширюються в платних тарифах. Викладачам варто звернути увагу на тарифи Basic і Professional. Перший відкриває всі основні можливості сервісу і дозволяє створювати необмежену кількість тестів за $20 в місяць; другий дозволяє об'єднувати студентів в закриті групи і обійдеться в $40. Нові користувачі можуть безкоштовно користуватися всіма можливостями Proprofs протягом 15 днів після реєстрації.



https://www.classmarker.com/ - У ClassMarker можна робити опитування з різними форматами відповідей - крім звичних варіантів, є навіть есе. Для початку роботи викладачеві потрібно створити віртуальний клас і розіслати запрошувальні коди учням. ClassMarker зберігає результати всіх проведених тестів, ведучи статистику успішності. Якщо у викладача є власна веб-сторінка, він може вбудовувати тестові завдання на неї.

У безкоштовному варіанті ClassMarker дозволяє створити не більше 100 тестів. 400 тестів на місяць обійдуться у $16.50, а 1000 тестів - вже $33. У сервісу є щорічні пакети для тих, хто рідко проводить онлайн-тестування. Мінімальна кількість тестів (50 на рік) буде коштувати $25 на рік, а максимум (5000 на рік) обійдеться у $1000.



https://www.plickers.com/  - Мобільний додаток для викладачів, що допомагає влаштовувати опитування прямо у класі. Студентам видаються спеціальні бланки з варіантами відповідей (A, B, C і D) - почувши питання, вони піднімають потрібні картки, які вчитель сканує камерою смартфону. Plickers дозволяє аналізувати результати окремого студента або вивчати статистику усього класу. Додаток працює на Android і iOS, а завантажується безкоштовно.



https://www.easytestmaker.com/ - Найцікавіше в Easy Test Maker - можливість створювати завдання, в яких потрібно вибирати вірні і помилкові твердження. Тексти можна відформатувати для зручності читання на планшеті або завантажити у форматах .pdf або .doc, щоб провести тестування у більш традиційному форматі. Сервіс вміє перемішувати питання і варіанти відповідей, щоб учням було складніше списувати.

Безкоштовна версія Easy Test Maker дозволяє створити 25 тестів без можливості експорту у «паперові» формати. У тарифі Plus ($44.95 на рік) доступна перевірка англомовного правопису, створення необмеженої кількості тестів і експорт в офлайн-формати. З підпискою Premium ($74.95 на рік) сервіс буде автоматично перевіряти результати, а також дозволить виставляти часовий ліміт на проходження завдань і прикріплювати до опитувань графічні файли.



http://www.popplet.com - Popplet - простий у використанні і потужний по функціоналу сервіс, що дозволяє створювати ментальні карти. 



http://mind42.com/ - Mind42 - програмний додаток, який підтримує створення мапи думок. Це спеціалізований інструмент для швидкого створення, управління і редагування структури даних, необхідних для мап розуму. Mind42 створений для створення, організації і вдосконалення ідей в графічному вигляді.

Mind42 це безкоштовний, швидкий і простий, без особливих надмірностей, але дуже акуратно зроблений сервіс, за допомогою якого користувач може створювати інтелект-мапи.

Mind42 є он-лайн відображенням додатків розуму, який дозволяє користувачам візуалізувати своє мислення за допомогою перевіреного методу мап думок. Назва відноситься до спільних особливостей продукту і призначена для так би мовити «розуму на двох».



http://www.mindomo.com/ - Mindomo - інструмент для створення карт пам'яті, заснований на мережній роботі, з функціями, які характерні тільки найрозвинішеним інструментам для створення карт пам'яті. Як мережевий додаток, Mindomo дає можливість перегляду програми на комп'ютері, який підключений до мережі Інтернет. Mindomo підтримує Windows, Mac і Linux. Сервіс має дві версії роботи: безкоштовна Basic і платну Premium. Втім, для освітніх потреб безкоштовного пакету цілком вистачає. Крім звичного розміщення карти у вигляді посилання у вільній версії пакету можливий і її експорт у вигляді картинки, або в формат RTF і PDF.



http://www.mind-mapping.co.uk/ - MindMeister - один з провідних онлайн-програм для майндмэппинга. Міліони користувачів влаштовують мозковий штурм і працюють над ментальними картами.



http://ru.calameo.com/  - Calaméo - сервіс для створення інтерактивних публікацій у вигляді журналу, брошур, презентацій. Готову роботу в форматі комп'ютерної презентації (.ppt) або текстового документа можна розмістити (завантажити) на сервіс і вибрати варіант перегляду.



http://vslovar.org- Візуальний словарик



http://znannya.org - формування бази знань на основі навчальних текстів

www.getloupe.com/ - Сервіс складається з трьох онлайнових інструментів: Loupe Collage — для створення колажів, Loupe Card — для генерування листівок, Loupe Waldo — для створення онлайнової ігри на уважність, в якій необхідно відшукати певне зображення на створеному колажі.




Немає коментарів:

Дописати коментар